GoPlayDOT jun23

Tags

Relaterede artikler

Del dette

GoPlayDOT

App til bevægelse i undervisningen

DOT er et mobilt app-spil – det spilles i den virkelige verden ved at bruge din telefon som radar! Verden er din bane og du er en brik, der bevæger sig. DOT spillet på en bane. Der findes mere end 1000 i Danmark og du kan finde dem her.

Der er bl.a. en bane i Troldeparken, ved museet på Sønderskov, ved Brørupskolen og Brørup Bypark

DOT spilles ikke som andre computerspil; det spilles i den virkelige verden! Spillet er baseret på GPS-information fra din mobiltelefon og som DOT-spiller, skal du bevæge dig rundt fysisk, for at være med i spillet. Faktisk bliver du nok nødt til at løbe, hvis du vil vinde. DOT ligner almindelig fangeleg, men kombinerer den velkendte leg med elementer af geocaching, computerspil og udforskning af lokalområdet.

I spillet er du en farvet prik. Du vælger en specifik farve ud af tre eller lader spillet vælge din farve. På din telefon kan du se, hvor langt væk og i hvilken retning dine med- og modspillere er. Du fanger og stjæler farven fra andre prikker ved at bruge dit DOT-boost. Målet er at fange så mange DOTs som muligt uden at din egen farve bliver stjålet af andre spillere.

Mens du spiller lagres en masse data om dit spil. Når en skoleklasse har spillet et spil DOT, kan eleverne gå direkte ind i klasseværelset og løse opgaver baseret på deres egne præstationer i spillet. Dvs. dine data om hvor langt du har løbet, antal point, holdpoint m.m. bruges direkte i opgaverne.

Hent  DOT Field Guide her.

Læs mere her

Se en introduktionsvideo

Ønsker du en bane til din skole?