Dansk Naturvidenskabsfestival sep07

Tags

Relaterede artikler

Del dette

Dansk Naturvidenskabsfestival

Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39 – Min nye verden

I år sker al information via Dansk Naturvidenskabsfestival via læringforalle.nu, hvilket giver bedre mulighed for løbende opdatering.

Har du spørgsmål, så kontakt gerne Jette Hildebrandt Andersen, mobil 29101980

Bus

Traditionen tro er der mulighed for at benytte de busser kommunen har til rådighed gratis i uge 39. Bussen bestilles her.

Nørdcamp 

nørdcampQR

 Vi arrangerer igen i år en Nørdcamp i Nørdbølling. Man kan læse om sidste års camp på  Nørdcampens egen hjemmeside, her vil man også kunne holde sig orienteret omkring  aktiviterne på den kommende camp.

Campens mål er, at eleverne og lærerne lærer om noget af det nyeste inden for teknologi,  elektronik og programmering

Deltagelse – flere muligheder

1. Man kan deltage med en klasse en hel eller en halv dag. Dvs. ca. 3 timer eller ca. 6 timer. (Her er alle pladserne for skoleåret 2017/18 optaget)

2. Man kan deltage som NØRD, her er man med hele ugen. De første dage lærer man noget om elektronik og programmering for sidst på ugen evt. at være medunderviser på nogle af de hold, der kommer på besøg.

Man tilmelder sig ved at kontakte Jette Hildebrandt Andersen, jha@vejen.dk, mobil 29101980.
Læs mere i denne invitation

Igen i år deltager naturvejleder Sam Bøgesgaard Sørensen og lærer Søren Tipsmark på Nørdcamp samt udviklingskonsulenterne Mads Skuldbøl Nielsen og Jette Hildebrandt Andersen

Tilmelding til og flere oplysninger om  til Nørdcamp kontakt: Jette Hildebrandt Andersen tlf. 2910 1980 eller pr. mail: jha@vejen.dk

Vejen Kunstmuseum 

RUMGITRE, VULKANER OG STENTØJ
Når de flydende mineraler fra jordens indre køler ned og bliver til fast stof, siger man at de ændre fase, og at atomerne ligger sig til rette i et strengt geometrisk defineret rumgitter. En kendsgerning krystallografiens grundlægger danskeren Nicolaus Steno beskrev i 1671.

Det samme sker i en keramisk ovn, når temperaturen sænkes og de knuste, sintrede og smeltede mineraler bliver til hårde og bestandige materialer som stentøj og glasur. Moderne krystallografi har vist at rumgitrene er afgørende for materialernes farver, og det er denne sammenhæng, vi her skal kigge nærmere på!

Rundvisning med Tegning (45 min.)
På en guided tur igennem museet ser vi nærmere på ler, lertøj, stentøj, porcelæn og mærker de kvalitative forskelle med vores egne hænder. Vi lærer at tegne en stribe karakteristiske rumgitre som dukker op alle mulige steder i kunst og arkitektur, fordi de også på vores skala-trin er den bedste måde at pakke tingene på, – og så er de ofte meget smukke forlæg for mønstre og symmetrier!

Kemisk keramisk workshop i værkstedet (2 x 45 min.)
Prøv selv at knuse sten fra marken til mel og bland dem sammen til glasurprøver i små keramiske skåle. Undervejs vil du lærer om ledeblokkenes herkomst og kemiske sammensætning, samt grundprincipperne for keramiske glasurers farver, kemi og smeltepunkt. Giv skålene nummer og husk at skriv ned hvad du lagde i skålen! Lav gerne en lille serie, hvor du gradvist tilføjer mere af en enkelt ingrediens!
Efterfølgende brændes alle skåle ved temperaturer over 1200 grader som led i en større keramisk kortlægning inspireret af Nathalie Krebs og Niels Hansen Jacobsen. Når skålene er brændt og fotograferet kan de afhentes på museet.

Tilmelding til Jette Hildebrandt Andersen

Poul La Cour museet – i lære som opfinder

Vi inviterer udskolingselever til opfinderdage, hvor de skal spores ind på at tænke fremadrettet og innovativt. Tirsdag den 22. august arrangere vi en dag, hvor de unge kommer og får provokeret deres måde at tænke nyt på. På denne dag kommer en spændende person fra opfinderverdenen, nemlig Niels Arpe Hansen. Niels Arpe står bl.a. bag opfindelsen af bølgemaskinen Wave Star.

Fra tirsdag den 26. september til og med fredag den 29. september i uge 39 få lov får eleverne mulighed for at prøve deres evner af. Dette sker ved, at de hver har valgt et konkret emne, som de skal prøve kræfter på. De skal prøve at gøre en lille ”opfindelse” eller en forbedring af en ting. Det er dog ikke opfindelsen, som er det væsentligste, men processen frem til en ide og vejen videre til det praktiske i værkstedet.

Invitation til Naturvidenskabfestival

Booking og yderligere oplysninger til: Bjarke Thomassen, 2763 7036, Mail: plc@poullacour.dk

Glad Zoo

Glad Zoo har ingen ekstraordinære arrangementer i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival – men der er i denne uge gratis adgang for skoleklasse ved forudgående tilmelding.

Vejen Gymnasium

Oplev naturvidenskab sammen med engagerede gymnasieelever

Det er tirsdag formiddag kl. ca. 8.30-11.30 med mulighed for efterfølgende at kunne evaluere dagen over madpakken inden man tager hjem.

Ved tilmelding kontakt Lars Bjørn, Uddannelsesleder, Vejen gymnasium og hf, lab@vejengymnasium.dk